Artikelen, blogs en video's

Publicaties
Verfijn resultaten
Thema's
Marktsectoren
Diensten
Overig
Toon resultaten
Toon 

Toelichting projectierendement pensioenakkoord

Voor de vaststelling van het pensioen wordt gebruik gemaakt van het zogenoemde projectierendement. Wat dat is? Daar gaan wij in dit artikel graag op in.

Duurzaam inzetbaar afbouwen, in ‘topconditie’ naar je pensioen

Hoe help je als or om je medewerkers in topconditie met pensioen te laten gaan? Lees hoe de generatiepactregeling daarvoor kan worden ingezet.

Prognosetafel AG2020 voor pensioenfondsen

Nieuwe prognosetafel AG2020: Wat zijn de verschillen met 2018 en wat is de impact van deze nieuwe prognosetafels?

Grote gevolgen door wijziging UFR-systematiek

De voorgestelde stapsgewijze invoering van UFR tot 1 januari 2024, doorkruist de invoering van het Pensioenakkoord. Pieter legt met rekenvoorbeelden uit hoe.

Het Pensioenakkoord, kort samengevat

De verschillende pensioenregelingen, het transitiekader, de waarderingsmethode en de next steps… je leest er alles over, in het kort, in deze samenvatting van het pensioenakkoord.

“Financiële dienstverleners verdienen meer respect”

In één week heeft de financiële sector de omslag gemaakt naar een volledig digitale werkplaats en is met oplossingen gekomen waar hun eigen consumenten mee geholpen waren. Respect.

Pensioenregeling per 1 januari 2021 verplicht voor payrollwerkgevers

Deze verplichting vloeit voort uit de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Hierna is die verplichting samengevat en wordt uitgelegd hoe

Twee dc-regelingen kunnen best naast elkaar bestaan

De verzekeraars zijn ontevreden over de manier waarop dc-regelingen overgaan naar een vlakke premie. Twee soorten regelingen blijven naast elkaar bestaan. Volgens Johan Nieuwersteeg is dat helemaal geen probleem.

Pensioenakkoord samengevat

12 Juni 2020 zijn de grote lijnen van het pensioenakkoord uitgezet. in dit korte artikel vatten wij samen wat er op dit moment bekend is.

Twaalf jaar AM Flash geanalyseerd: het intermediair en volmachten worden insurtech

Het intermediair/volmacht als insurtech? Wij deden onderzoek naar de dynamiek in het intermediair en volmachtkanaal en maakten daarbij gebruik van AM:signalen van de afgelopen 12 jaar.

© 2020 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.