Artikelen, blogs en videos

Publicaties
Verfijn resultaten
Thema's
Marktsectoren
Diensten
Overig
Toon resultaten
Toon 

IASB stemt voor uitstel van de invoering van IFRS 17 met één jaar

De invoering van IRFS 17 is met een jaar uitgesteld. Dit biedt kansen om meer uit de implementatie te halen.

Basel III’s final reforms – explained in a nutshell

Basel III still has a future as the latest refinements introduce an output floor, minimum capital requirements are calculated for various financial and even non-financial risks. If you do a deep dive a whole new universe opens up.

IORP II: regelgevend kader risk governance

Een doeltreffend governancesysteem is verplicht voor Pensioenfondsen. De nieuwe wetgeving, werkt die daaraan mee, of werkt die juist tegen?

Impact van IORP II op pensioenfondsen

IORP II brengt meerdere veranderingen met zich mee voor pensioenfondsen. Bekijk deze video om meer te weten over de vereisten en hoe hieraan te voldoen.

Contractual Service Margin – bereken deze óók op polisniveau!

Verzekeraars staan voor een grote uitdaging om bij de invoering van IFRS 17 de ‘Contractual Service Margin’ (CSM) te bepalen voor de bestaande verzekeringscontracten.

Hoe ziet de pricing van verzekeringen er in de toekomst uit?

In deze video lichten Triple A experts toe hoe de prijsstelling van verzekeringen in de toekomst tot stand komt. Welke technieken zullen hierbij toegepast worden en wat is de impact daarvan?

Stilzitten is geen optie

Het slechtste advies aan pensioenfondsbestuurders en andere pensioen professionals is afwachten en stilzitten tot sociale partners en het kabinet met concrete voorstellen voor een nieuw pensioencontract op de proppen komen.

Energietransitie gaat beleggers pijn doen

De energietransitie wordt voor alle beleggers een kostenpost. Vooral aandeelhouders in energiebedrijven lopen grote risico’s. Ridzert van der Zee van

Prinsjesdag 2018: (pensioen)kansen voor de toekomst

Traditiegetrouw zet Pensioen Perspectief (onderdeel van Triple A – Risk Finance) de pensioenplannen van het Kabinet op een rijtje.

Pieter Heesterbeek genomineerd voor Actuaris van het jaar 2018!

Het Actuarieel Podium, het platform voor uitgesproken actuariële professionals, gaat ieder jaar op zoek naar actuarissen die een bijzondere bijdrage,

© 2018 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.