Artikelen, blogs en video's

Publicaties
Verfijn resultaten
Thema's
Marktsectoren
Diensten
Overig
Toon resultaten
Toon 

Duurzaamheid en ORSA

De presentatieslides ‘Duurzaamheid: Toelichting op het meest recente advies van EIOPA en praktische gids voor de integratie van overgangsrisico’s in de ORSA en de besluitvorming over beleggingen’ zijn niet alleen interessant voor onze Luxemburgse collega’s. Download ze hier!

Nieuwe mogelijkheden door technologische ontwikkelingen – een nieuw speelveld voor de actuaris van nu

Technologische ontwikkelingen bieden de actuaris veel nieuwe mogelijkheden. Lees prikkelende voorbeelden in het artikel dat eerder in de Actuaris is gepubliceerd.

Een bruikbaardere ALM is noodzakelijk en ‘forward looking scenarios’ maakt het mogelijk

Forward looking scenario’s stellen bestuurders in staat om proactief te handelen. LINKS Analytics en Triple A – Risk Finance helpen pensioenfondsen en verzekeraars bij het uitvoeren van consistente, op scenario’s gebaseerde ALM-onderzoeken en leggen in dit artikel uit hoe.

DNB past uitgangspunten uniforme scenarioset aan

In de scenarioset van DNB was een te hoge lange termijn renteverwachting opgenomen, wat leidt tot communicatie van te optimistische scenariobedragen. DNB heeft deze aangepast en Triple A licht hier de effecten toe voor de verschillende regelingen.

Lagere rente en rendementsverwachtingen jagen kosten pensioen op

Bedrijfstakpensioenfondsen hebben met ingang van 2021 massaal premies verhoogd en opbouw verlaagd. Bij een aantal fondsen is de jaarlijkse opbouw nog maar net boven 1%. ‘Deze sectoren zullen sneller naar het nieuwe stelsel willen overgaan.’

Samenvatting ‘consultatie wetsontwerp pensioenakkoord’

Samenvatting memorie van toelichting bij de internetconsultatie van het wetsvoorstel voor het nieuwe pensioencontract

SDG Integrated Investing

De stakeholders van financiële instellingen eisen dat de doelstellingen van SDG een integraal onderdeel zijn van het product. Triple A – Risk Finance, Innorbis en LINKS Analytics ontwikkelden een model om SDG integraal toe te passen in de investeringscyclus. (in Engels)

Toelichting projectierendement pensioenakkoord

Voor de vaststelling van het pensioen wordt gebruik gemaakt van het zogenoemde projectierendement. Wat dat is? Daar gaan wij in dit artikel graag op in.

Duurzaam inzetbaar afbouwen, in ‘topconditie’ naar je pensioen

Hoe help je als or om je medewerkers in topconditie met pensioen te laten gaan? Lees hoe de generatiepactregeling daarvoor kan worden ingezet.

Prognosetafel AG2020 voor pensioenfondsen

Nieuwe prognosetafel AG2020: Wat zijn de verschillen met 2018 en wat is de impact van deze nieuwe prognosetafels?

© 2021 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.