Ondernemingen & non-profit

Reservering vanuit actuarieel perspectief en de impact van negatieve rekenrentes

In dit artikel bespreken Cees en Nico de totstandkoming van de voorzieningen van een verzekeraar, de uitdagingen hierbij voor letselschadeclaims en de impact van negatieve rekenrentes.

Carbon Bubble – Analyses, economische risico’s, maatregelen en middelen

De Duitse overheid vroeg o.a. Triple A – Risk Finance het risico van een ‘carbon bubble’ in het Duitse financiële systeem te analyseren en te evalueren. Lees hier het rapport.

Koolmees: Elk kwartaal een haalbaarheidstoets voor pensioenfondsen

Koolmees stelt voor: voortaan moeten pensioenfondsen gebruikmaken van de meest actuele scenarioset bij het berekenen van scenariobedragen tbv UPO.

Vialegis naar Redmore Group

Redmore Group, holding van Triple A – Risk Finance, breidt uit met Vialegis: marktleider in legal en compliance interim management in België, Luxemburg en Duitsland.

Steven Raaijmakers nieuwe algemeen directeur Talent&Pro

Talent&Pro, de zusterorganisatie van Triple A – Risk Finance heeft per 1 september een nieuwe algemeen directeur: Steven Raaijmakers. Hij vervangt topman Edwin van den Elst, die zich gaat focussen op zijn rol als CEO Redmore, moederbedrijf van Talent&Pro en Triple A – Risk Finance.

Beleidsafweging in transitie-FTK en nieuwe pensioenstelsel

“Hoe richt ik mijn beleggingsportefeuille de komende jaren, tijdens het transitie-FTK, in zodat dit het beste voor de deelnemers is?” Maak gebruik van de kennis van onze specialisten!

Nieuwe stelsel zet pensioensector voor ingrijpende IT-uitdaging

De komst van het nieuwe pensioencontract noodzaakt pensioenuitvoerders om hun IT-processen ingrijpend aan te passen. “De nieuwe regelgeving brengt extra

Scenariobedragen leiden tot betere pensioneringskeuzes

Een goede pensioneringskeuze vereist goed inzicht in de uitkomsten. Deelnemers waarderen scenario’s hierbij en deze beïnvloeden het keuzegedrag dan ook significant. In dit artikel toont Triple A – Risk Finance collega Wouter Otten de meerwaarde aan van URM-scenario’s voor pensioneringskeuzes.

Micro en macro langlevenrisico

Micro en macro langlevenrisico. Wat is dat? Dat en meer in dit artikel. Een must read voor het inrichten van de nieuwe pensioenregeling.

Duurzaamheid en ORSA

De presentatieslides ‘Duurzaamheid: Toelichting op het meest recente advies van EIOPA en praktische gids voor de integratie van overgangsrisico’s in de ORSA en de besluitvorming over beleggingen’ zijn niet alleen interessant voor onze Luxemburgse collega’s. Download ze hier!

© 2022 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.