Oplossingen Toezichtsvraagstukken

Toezichtsvraagstukken

Nederlandse verzekeraars en pensioeninstellingen staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van Solvency II respectievelijk IORP II wet- en regelgeving. De hierbinnen geldende vereisten op het gebied van kapitaal, risicomanagement en governance zijn uitgebreid en vergaand. Onder toezicht staande partijen of partijen in traject voor een vergunningaanvraag kunnen te maken krijgen met inhoudelijke en complexe vraagstukken vanuit toezicht.

Onze dienstverlening richt zich op diverse aspecten met betrekking tot toezichtvraagstukken, waaronder:

  • Ondersteuning bij of begeleiding van vergunning aanvraag trajecten
  • Advisering omtrent opvolging van specifieke bevindingen en aandachtspunten vanuit de toezichthouder aangaande solvabiliteit, risicomanagement, governance of specifieke producten en herverzekering
  • Ondersteuning bij uitwerking en uitvoering van implementatieplannen volgend op toezichtsvraagstukken.

Onze experts hebben ruime ervaring met toezicht op verzekeraars en pensioeninstellingen en de hierbij geldende vereisten en aandachtspunten vanuit wet- en regelgeving. Deze ervaring ziet toe op verschillende typen organisaties van uiteenlopende omvang en complexiteit. 

Heeft u een vraagstuk op dit gebied? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zetten onze expertise graag in op specifieke advies vraagstukken of in doorlopende ondersteuning.

Geïnteresseerd? Neem contact op
Gerelateerd aan Toezichtsvraagstukken

Solvency Analytics

Onze actuariële en financiële experts ondersteunen u bij analyse van en sturing op elk onderdeel van de solvabiliteitspositie: van het
Alle oplossingen
Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.