Over ons Ons team Michael Mei

Michael Mei

Consultant
  • Studeerde Econometrics and Operational Research (bachelor) en Actuarial Science and Mathematical Finance (master) aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Kwam in 2020 binnen als werkstudent bij Triple A en ging een jaar later fulltime als consultant aan de slag.
  • Volgt momenteel de post-master Actuarial Practice Cycle (APC) aan de Universiteit van Amsterdam.

Van student tot fulltimer
Ik begon in 2020 als werkstudent bij Triple A, tijdens mijn master Actuariële wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Dat beviel zo goed dat ik na mijn studie direct fulltime als consultant aan de slag ben gegaan. Ik vind niet alleen het werk zelf erg leuk, ook mijn collega’s zijn top. De sfeer is open en toegankelijk, en ik kan enorm veel leren van de ervaren mensen om me heen. Daarnaast worden er veel evenementen georganiseerd, zoals borrels en de jaarlijkse skitrip. Ik denk dat die balans tussen inhoud en gezelligheid een goed beeld geven van het werk als consultant: behalve technisch, moet je ook sociaal sterk zijn.

De diepte in
Werken bij Triple A is heel afwisselend – er komen echt allerlei soorten opdrachten langs. Een klant helpen om een boekhoudproces te automatiseren, bijvoorbeeld. Ik begin door het hele proces in kaart te brengen en zet vervolgens samen met IT de beschikbare software in. Iets anders dat ik graag doe, is berekenen hoe hoog een bepaalde verzekeringspremie zou moeten zijn aan de hand van allerlei data-analyses. Dit heb ik gedaan voor bestaande én nieuwe verzekeringsproducten. De pricing van een nieuw product is extra uitdagend omdat je hierbij vaak nog niet over de juiste gegevens beschikt. Daardoor moet je met je opgebouwde kennis en ervaring een zo goed mogelijke risicoschatting maken. Dat vind ik heel leuk om te doen: de inhoud induiken en analyses uitvoeren. 

Professioneel puzzelen
Inhoudelijk uitdagende vraagstukken zijn echt mijn favoriet. Als een klant met een ingewikkeld probleem komt en ik na flink puzzelen een oplossing weet te vinden, geeft dat een ontzettend voldaan gevoel. Het is dan ook fijn dat ik bij Triple A echt de mogelijkheid krijg om me verder te ontwikkelen. Zo ben ik nu samen met een aantal collega’s bezig om de titel van Actuaris AG te halen. Ideaal dat ik op die manier de kans krijg om te blijven groeien in mijn werk en steeds andere dingen leer!

Liefde voor muziek
Als ik niet aan het werk ben, ga ik graag wat drinken met vrienden. Ook hou ik van muziek en ga ik regelmatig naar festivals en concerten. Ik luister eigenlijk overal naar: van r&b tot techno en van hiphop tot singer-songwriter. Een hobby die ik nodig weer moet oppakken, is fitness. Een halfjaar terug was ik veel bezig met calisthenics, dat is trainen met je eigen lichaamsgewicht. Inmiddels is dat alweer even geleden, dus daar wil ik wat meer tijd voor maken!

Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.