Evenementen Actuarieel Evenement (RGA) 2019

Actuarieel Evenement (RGA) 2019

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

De laatste ontwikkelingen in de WIA en tarifering op basis van het nieuwe kansenstelsel hoort u van Job van Wassenberg van Triple A – Risk Finance tijdens het Actuarieel Evenement 2019 van RGA.

Daarnaast komt tijdens dit evenement bijvoorbeeld ook IFRS17 aan de orde.

 

Programma

12:30 Inschrijving en lunch

13:30 Welkom en inleiding Simon Cureton (dagvoorzitter) RGA Chief Actuary Netherlands & Nordic Region

13:35 Trends in mortality from unnatural causes of death Chris Falkous, Biometric Research Actuary, Global Research and Development, RGA

14:15 The IFRS 17 implementation for reinsurance, where do we stand and what are possibilities we’ve seen so far? Andre de Vries RGA VP, Business Development, EMEA, Global Financial Solutions en Christiaan Mulder, consultant Milliman Benelux B.V.

15:30 Koffiepauze

16:00 Ontwikkelingen in de WIA en tarifering op basis van het nieuwe kansenstelsel Job van Wassenberg, Principal non-life Triple A – Risk Finance

16:45 Afsluiting

17:00 Borrel

 

Sprekers

Andre de Vries VP, Business Development, EMEA, Global Financial Solutions

Als Vice President, Business Development EMEA voor RGA’s Global Financial Solutions (GFS) unit ligt de focus van Andre de Vries op kapitaal gedreven herverzekering, inclusief langleven. Andre was direct betrokken bij de langleven transacties die RGA heeft geïmplementeerd bij Delta Lloyd in 2014 en 2015. Hij werkt vanuit Amsterdam en heeft ruim 15 jaar ervaring in de financiële sector. Andre begon zijn carrière bij ABN AMRO als kwantitatieve consultant met het analyseren van het vervroegde aflossingsrisico op hypotheekportefeuilles. Vervolgens was hij onderdeel van de Credit Risk Modelling groep, waar hij hoofd was van het team dat verantwoordelijk was voor het meten van het tegenpartij-kredietrisico op derivaten-portefeuilles. Daarna ging Andre naar de investment bank als lid van de Insurance Solutions Group. In die hoedanigheid hield hij zich bezig met het structureren van de financiering van reserves voor levensverzekeringen van (her)verzekeraars in de Verenigde Staten en Canada.

Andre is afgestudeerd econometrist aan de Universiteit van Tilburg en heeft actuariële wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.

Chris Falkous Biometric Research Actuary, Global Research and Development, RGA

Chris Falkous is a Biometric Research Actuary within RGA’s Global Research and Data Analytics team. His current and recent projects include rating factor research, assessing mortality and morbidity trends, multistate stochastic mortality and morbidity modelling, assessing mortality trends in extreme scenarios, medical breakthroughs, personality and subjective well-being as drivers of mortality, and using wearable technology in insurance.

Prior to joining RGA in 2015, Chris was a senior consultant at Towers Watson, providing advice to the trustees and sponsoring employers of large defined benefit pension schemes. He was a member of the pensions practice’s specialist mortality group and led the group’s work on future mortality improvements, with a particular focus on disease-based modelling.

Chris has a BA in Mathematics from the University of Oxford and an MSc in Operations Research from The George Washington University. He is a Fellow of the Institute and Faculty of Actuaries in the UK.

Job van Wassenberg Principal non-life Triple A – Risk Finance

Als principal bij Triple A – Risk Finance ligt de focus van Job van Wassenberg op het inkomensdomein. Job is ruim 12 jaar werkzaam voor Triple A – Risk Finance en heeft zich in die tijd gespecialiseerd in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen (AOV’s) en verzuim- en WIA-gerelateerde verzekeringen voor werknemers. In deze periode heeft hij nagenoeg voor elke grote en middelgrote inkomensverzekeraar gewerkt. Job was bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het ontwerpen en schatten van een nieuw AOV-tarief van een grote verzekeraar, lange tijd werkzaam voor een IFRS 17 werkgroep, het optuigen van een WIA IBNR-model en het modelleren van diverse WIA-producten om een herverzekeringsquote uit te brengen.

Naast klantopdrachten is Job ook verantwoordelijk voor de Triple A WIA-tooling. Triple A – Risk Finance heeft op basis van onder andere het kansenstelsel WGA-ERD 2014/2019 een tariferings- en reserveringstool gemaakt dat bij diverse inkomensverzekeraars wordt ingezet. Job verzorgt voor de jaarlijkse kalibratie van de tool en bewaakt de kwaliteit. Tenslotte is Job lid van de commissie Verzekeringen van het Koninklijk Actuarieel Genootschap.

Job is afgestudeerd econometrist aan de Universiteit van Tilburg en heeft actuariële wetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tenslotte heeft Job de opleiding CERA afgerond aan het Actuarieel Instituut.

Christiaan Mulder Consultant, Milliman Benelux B.V.

Christiaan heeft afgelopen elf jaar met name op implementatieprogramma’s gewerkt voor cashflow modellen, Solvency II en IFRS 17. Sinds 2017 is Christiaan actief op IFRS 17 projecten. Binnen Nederland is hij betrokken bij een IFRS 17 groepsprogramma van een grote verzekeraar, binnen Milliman is hij betrokken bij de IFRS 17 Community of Practice.

Bij diverse verzekeraars is Christiaan betrokken geweest bij marktwaarde verslaglegging, het modelleren van technische risico’s alsook het vaststellen van kwantitatief en boekhoudbeleid. Vanuit zijn gemengde achtergrond in Kunstmatige Intelligentie en Actuariaat vult hij een brugrol in projecten. Sinds 2016 werkt Christiaan voor Milliman, daarvoor werkte hij als principal bij Talent&Pro in de periode 2008-2016.

Christiaan heeft een Bachelor afgerond in Cognitive Artificial Intelligence aan de Universiteit van Utrecht en is Actuarieel Analist AG.

 

Evenement informatie
Spreker: Job van Wassenberg
Wanneer 10 oktober 2019 12:30 - 17:00
Voor wie Actuarissen
PE punten 3
Aanmelden Dit evenement is op uitnodiging. U kunt zich hiervoor niet aanmelden.
Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.