Publicaties Ontwikkeling instroomkansen belangrijk voor gedegen advies WGA ERD

Ontwikkeling instroomkansen belangrijk voor gedegen advies WGA ERD

Recent heeft UWV het Kennisverslag 2019-3e kwartaal gepubliceerd. In het kennisverslag is de toename van WIA instroom van de werkenden onder de aandacht gebracht. Er is zowel een stijging van IVA als WGA instromers waar te nemen. Eén oorzaak van deze toename is het langer doorwerken van oudere werknemers.

De ontwikkelingen van de instroomkansen zijn belangrijk voor uw advies en besluitvormingstrajecten voor het WGA eigen risicodragerschap óf de publieke oplossing via UWV. Juist door een actuariële analyse te gebruiken, kunnen adviseurs risico’s in kaart brengen. De waarnemingen en de ontwikkelingen kunnen daarmee worden vertaald naar de situatie van de werkgever, waardoor een onafhankelijke onderbouwde keuze gemaakt kan worden.

Platform Sociale Zekerheid

De ontwikkelingen van instroomkansen alsmede de inzichten om dit te argumenteren, zijn opgenomen in onze adviestool binnen het platform Sociale Zekerheid. Als gebruiker van de adviestool is het mogelijk om de ontwikkelingen uit het UWV Kennisverslag te toetsen en inzichtelijk te maken voor uw klanten. Op basis van de samenstelling van het actievenbestand van uw klant berekent u een instroomkans op basis van een actuarieel model. De berekende instroomkans kunt u beargumenteren met onderstaande risicokenmerken:

  • Geslacht
  • Geboortejaar
  • Inkomen
  • Arbeidsrelatie

 

 

Platform Sociale Zekerheid – Adviestool voor Werkgevers en het Intermediair

Triple A – Benefits Consulting maakt gebruik van unieke tooling om werkgevers en het professionele inkomens intermediair te ondersteunen om op een onafhankelijke wijze met behulp van actuariële intelligentie, instroomrisico’s en toekomstige kosten inzichtelijk te maken in de keuze om het Ziektewet en/of WGA risico publiek of privaat te verzekeren.

De komende weken zullen wij u via onze LinkedIn pagina informeren, welke specifieke inzichten u kan verwachten in onze adviestool en welke toegevoegde waarde dit voor u kan bieden.

 

Wil je samenwerken met Triple A?

Spreken onze thema’s jou aan en is onze cultuur precies wat je zoekt? Kijk dan eens bij onze vacatures. Wij zijn altijd op zoek naar talent!

Gerelateerde vacatures
Gekoppelde diensten
Benefits Consulting

Werkgevers die toptalent willen aantrekken, moeten zich onderscheiden. Nu en in de toekomst. Onze Benefits Consultants weten precies hoe.

Bekijk
Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.