Evenementen Actuariaatcongres 2020

Actuariaatcongres 2020

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Kom naar de 20e editie van het Actuariaatcongres op dinsdag 3 maart 2020!

Het congres wordt georganiseerd door de Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research (VSAE).

Thema Actuariaatcongres 2020:

Nieuwe risico’s en kansen

Het is de actuaris niet ontgaan dat er veel meer kans is om oude problemen uit de financiële sector met vernieuwende oplossingen aan te pakken. Het besef onder actuarissen van deze ontwikkeling wordt steeds groter. Zelfs buiten de financiële sector groeit het besef van risico’s en hierdoor de vraag naar een risico expert.

De actuaris stapt hierdoor met één been buiten zijn comfortzone. Pricing is niet het enige wapen tegen risico’s en de actuaris kijkt verder. Denk aan de data science die nodig is om de autonome auto te laten rijden. Denk aan risico’s bij beleggen en integraal risicomanagement. De stap is nodig, maar in welke richting is deze stap en wat is hiervoor nodig?

In deze editie van het actuariaatcongres staan nieuwe risico’s en kansen centraal. Verschillende onderwerpen zullen naar voren komen zoals de innovatie die hierboven besproken is. Hieraan voegen wij een bespreking toe over hoe de actuaris zich buiten de financiële sector bevindt. Denk hierbij aan cyberrisico’s, de zorg en het milieu. Tenslotte op het gebied van vernieuwing voor verzekeraars: Kunnen we deze risico’s voor een groot deel voorkomen of beperken en het overgebleven risico verzekeren? Voor pensioenfondsen en verzekeraars: Wat voor andere technieken zijn er beschikbaar voor huidige problemen en waar moet hierbij rekening mee gehouden worden?

 

Actuariaatcongres 2020

 

Programma

 

Vanuit Triple A – Risk Finance zullen Rian Katoen en Marten de Boer een presentatie verzorgen. Zij zullen ingaan op de ontwikkeling van de rekenmodule uniforme rekenmethodiek (URM)

Deze module is ontwikkeld voor pensioenuitvoerders, die drie scenariobedragen per deelnemer moeten berekenen. Hierbij moeten zij gebruik maken van 2.000 voorgeschreven economische scenario’s. Dit vraagt enorm veel rekencapaciteit. Daarnaast is de tijd die zij krijgen om deze berekeningen te implementeren in hun systeemlandschap beperkt. Rian en Marten leggen graag uit hoe zij bij Triple A de oplossing hiervoor, die zich bevindt op het scheidsvlak tussen Actuariaat en IT, hebben bedacht en ontwikkeld.

urm demoscreen

Aanmelden
Evenement informatie
Sprekers: Marten de Boer en Rian Katoen
Wanneer 03 maart 2020 09:00 - 17:00
Waar
Mauritskade 63, Amsterdam, 1101 BE
Bekijk op kaart
Voor wie Actuaris
Door wie Vereniging Studenten Actuariaat, Econometrie en Operationele Research (VSAE)
PE punten 6
Kosten €302,50
Aanmelden Zie hieronder

U kunt zich inschrijven door een account aan te maken op www.actuariaatcongres.nl en u zich dan in te schrijven voor het congres

Aanmelden

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.