Over ons Ons team Loïs Stijsiger

Loïs Stijsiger

Senior Consultant
  • Studeerde Econometrics and Operations Research (bachelor) en Financial Econometrics (master) aan de Vrije Universiteit.
  • Begon in 2018 als werkstudent bij Triple A en ging daarna fulltime aan de slag als consultant op de afdeling Risk & Strategy Consulting.
  • Behaalde in 2022 de Chartered Financial Analyst (CFA) designation.

Thuis bij Triple A
Tijdens mijn master begon ik als werkstudent bij de business line Pensions van Triple A. Het was fijn om te kunnen kijken wat het werk in de praktijk inhoudt, terwijl je op de universiteit met de theorie bezig bent. Ik voelde me direct thuis in het hechte team: iedereen kent elkaar en is bereid om je te helpen. Bijna alle werkstudenten met wie ik samen begon, zijn net als ik gebleven – dat zegt wel wat over de sfeer! Omdat het me zo goed beviel bij Triple A, ging ik na mijn studie fulltime aan de slag, bij de business line Risk & Strategy Consulting (RSC). 

Risico en strategie
Bij RSC hebben we drie subteams, gericht op verschillende vakgebieden: verzekeraars (Solvency II), investeringen en niet-financiële risico’s. Mijn focus ligt voornamelijk op de eerste twee. Hierbij werken we vooral voor middelgrote verzekeraars en pensioenfondsen. Een voorbeeld van een investment-opdracht die ik regelmatig doe, is een Asset Liability Management (ALM)-studie. In het kort betekent dit dat je onderzoekt welk effect bepaalde beleggingsbeslissingen hebben op de balans van een klant. Aan het eind presenteer je de uitkomsten van de studie aan de opdrachtgever, en aan de hand daarvan bepaalt die welke beleidsvariant het beste is. 

Afwisseling op werk…
Als de klant blij is met de resultaten van zo’n ALM-studie, geeft dat altijd veel voldoening. Daar krijg ik echt energie van! Natuurlijk moet je als consultant bij Triple A goed zijn met cijfers, maar het is bijna net zo belangrijk dat je communicatief vaardig bent. Klantcontact is een belangrijk onderdeel van het werk, dus je moet je verhaal goed over kunnen brengen. Wat ik zelf ideaal vind, is dat elke dag anders is. In een week werk ik vaak aan twee à drie projecten, waarbij ik steeds met verschillende dingen bezig ben. Die afwisseling is wat het voor mij uitdagend houdt.

… en in de keuken
Zodra ik mijn laptop heb dichtgeklapt, ga ik graag naar de tennisbaan om een balletje te slaan. Ook ben ik een echte foodie: ik hou van alles dat met eten te maken heeft. Recepten bedenken, voor vrienden koken en uit eten gaan – ik vind het allemaal heerlijk. Een favoriet gerecht heb ik eigenlijk niet, ook wat betreft eten hou ik ontzettend van afwisseling. Als er mensen bij me langskomen om te eten, kook ik dan ook altijd iets nieuws. Het enige dat ze zeker weten, is dat ik het nog nooit eerder heb gemaakt!

Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.