Over ons Ons team Dylan van Westen

Dylan van Westen

Senior Consultant
  • Studeerde Actuariële wetenschappen (bachelor) en Actuarial Science and Mathematical Finance (master) aan de Universiteit van Amsterdam…
  • … en haalde na de post-master Actuarial Practice Cycle in 2018 de titel Actuaris AG.
  • Startte bij Triple A als werkstudent in 2015 en begon een jaar later fulltime als consultant.

Brug tussen theorie en praktijk
Tijdens het derde jaar van mijn bachelor kwam ik bij Triple A binnen als werkstudent. Ik wilde tijdens mijn studie graag alvast wat praktijkervaring opdoen om te kijken of het werk eigenlijk wel bij me paste. Gelukkig bleek dat zeker het geval en had ik het direct goed naar mijn zin. Doordat je bij allerlei verschillende projecten aanhaakt en veel vragen kunt stellen, leer je veel en krijg je overal wat van mee. Het werk hielp me ook bij mijn studie, omdat ik de nieuwe theorie makkelijk aan de praktijk kon verbinden. Zo vormde Triple A een mooi bruggetje tussen studeren en werken.

Op onderzoek uit
Nadat ik mijn master had afgerond, ging ik fulltime als consultant aan de slag bij de business line Pensions. Hier zijn twee drukke periodes: tussen maart en juni, en aan het eind van het jaar. Dit is de jaarwerkperiode, waarbij we óf rapportages met actuariële berekeningen opstellen, óf juist de actuariële cijfers uit rapportages controleren. In beide gevallen is het zaak dat we dat we bepalen hoeveel geld een werkgever of pensioenfonds in kas moet hebben, en alle gebeurtenissen tijdens het afgelopen jaar zo goed mogelijk inzichtelijk maken. 

De rest van het jaar is het bij Pensions wat rustiger, waardoor ik de gelegenheid kreeg om andere takken van Triple A te ontdekken. Zo heb ik opdrachten bij vrijwel alle business lines van Triple A gedaan om erachter te komen wat ik het leukste vind om te doen.

Altijd in ontwikkeling
Door deze interne ontdekkingstocht ben ik een tijdje terug bij een nieuwe business line van Triple A gaan werken: Actuarial Technology. Hier draait het om actuariële modellen bouwen. Ik had nog weinig ervaring met programmeren, maar kreeg door een opdracht de kans om dit on the job te leren. Het werk is heel dynamisch, omdat je bezig bent met programmeertalen die altijd in ontwikkeling zijn. Zo kan ik er veel creativiteit in kwijt en daar krijg ik echt energie van. Dat vind ik top aan werken bij Triple A: je krijgt de ruimte om uit te vinden wat goed bij je past.

Strategie en muziek
In mijn vrije tijd speel ik graag bordspellen met vrienden. Deze hobby begon tijdens corona, toen heb een enorme voorraad aangeschaft. Ik ben vooral fan van uitdagende spellen met veel strategische elementen en interactie tussen de spelers. Daarnaast hou ik erg van muziek. Ik zit in een koor en speel regelmatig piano en gitaar. Op het moment heb ik er wat minder tijd voor, maar ik vind het nog steeds leuk om het koor af en toe muzikaal te begeleiden! 

Neem contact met mij op

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.