Evenementen Themadag Risicomanagement van A tot Z

Themadag Risicomanagement van A tot Z

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Risico Monitor voor Pensioenfonds

Op 17 april vindt de Themadag Risicomanagement van het Actuarieel Instituut weer plaats.

 

U krijgt een overzicht van actuele thema’s binnen risicomanagement bij verzekeraars, pensioenfondsen en banken. Hoe worden de sleutelfuncties ingericht en op welke uitdagingen moet je vandaag de dag als risicomanager zijn voorbereid? Op welke wijze kun je algoritmes voor je laten werken en hoe krijg je grip op de risico’s? Is een Free Capital Generation stuurbaar en hoe organiseer je dat? De verschillende presentaties en de twee parallelsessies leveren u nieuwe informatie en tips op om uw risicomanagementfunctie verder te professionaliseren.

Triple A collega Ridzert van der Zee praat u helemaal bij over de ontwikkeling binnen het thema ‘Klimaat’  en  Jasper Hoogenstraaten en Ronald Hamaker nemen het onderwerp ‘IORP-RMF bij pensioenfondsen‘ voor hun rekening.

 

Programma

 

10.00 – 10.15 uur

Setting the scenes

Jasper Hoogenstraaten MSc ( AG commissie ERM) Triple A – Risk Finance

 

10.15 – 11.00 uur

De actuaris als risicomanager en bestuurder

Jordi van Irsel (Klaverblad)

Tijdens deze sessie ligt de nadruk op de ontwikkelingen van de risicomanagementfunctie en de omgang met stakeholders zoals DNB. Hoe ga je bijvoorbeeld in de praktijk om met wet- en regelgeving en meer specifiek de invloed en impact daarvan voor het risicomanagement domein?

 

11.00 – 11.15 uur

Pauze

 

11.15 – 12.00 uur

Net Capital Generation 

Tessa van Staten (Achmea)

Free Capital Generation (FCG) is met de komst van Solvency II de afgelopen jaren snel opgekomen als winstbegrip onder de Nederlandse verzekeraars. Maar wat houdt capital generation eigenlijk in en is het te sturen? En zo ja, op welke manier worden risico’s op de juiste wijze gereflecteerd in dit nieuwe winstbegrip?

 

12.00 – 12.45 uur

Kwantitatief klimaatrisico

Ridzert van der Zee (Triple A Risk Finance)

Wat is de impact van de energietransitie voor institutionele beleggers? Wat zijn beleggingsrisico’s gerelateerd aan de energietransitie? En, hoe ga je hier mee om in het kader van risicomanagement?

 

12.45 – 13.30 uur

Lunch

Na de lunch worden twee parallelsessies aangeboden.

 

1a  – Risicomanagementfunctie bij verzekeraars

drs. John Oost AAG RBA en drs. Annelies Mirani AAG (Achmea)

Tijdens deze sessie wordt een vertaalslag gemaakt van de Solvency II-regelgeving naar praktische invulling van de risicomanagementfunctie, zoals de taakafbakening van risicomanagementfunctie met de operationele bedrijfsvoering en de samenwerking met de andere Solvency II functies.

1b – Model risk management bij banken: Datavalidaties en eerlijke algoritmes

dr. Sandra Muijs (De Volksbank)

Toenemende regelgeving rondom model risico, leidt er toe dat banken inmiddels ver gevorderd zijn met het inrichten van een model risk management framework. Model governance en model life cycle management vormen de key elements van model risk management. Meer informatie over deze sessie>>

 

14.30 – 15.00 uur

Pauze

 

2a – IORP-RMF bij pensioenfondsen

Ronald Hamaker MSc. en Jasper Hoogenstraaten MSc. (Triple A Risk Finance)

Met de implementatie van IORP II in de Nederlandse wetgeving is een risicobeheerfunctie een vereiste sleutelfunctie voor pensioenfondsen geworden. Maar wat doet deze risicobeheerfunctie eigenlijk precies? En wie kan deze rol het best invullen?

 

2b – Modelvalidatie bij verzekeraars 

drs. Peter Dekker AAG (NN-group)

Met de komst van Solvency II is de rol van modelvalidatie en het belang van het managen van modelrisico toegenomen. Modelrisico is niet iets waarmee alleen verzekeraars te maken hebben die over een (Partieel) Intern Model beschikken. Elke verzekeraar heeft er mee te maken.

 

16.00 – 17.00 uur

Borreluurtje

 

Aanmelden
Evenement informatie
Sprekers: Ridzert van der Zee en Ronald Hamaker en Jasper Hoogenstraaten
Wanneer 17 april 2019 10:00 - 16:00
Waar
Groenewoudsedijk 80, Utrecht, 3528 BK
Bekijk op kaart
Voor wie Financieel en actuarieel professionals
Door wie Actuarieel Instituut
PE punten Er zijn 5 PE punten aangevraagd
Kosten €640
Aanmelden Zie hieronder

U kunt zich aanmelden voor de themadag via onderstaande link

Aanmelden

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.