Evenementen Seminar Datakwaliteit voor Pensioenfondsen

Seminar Datakwaliteit voor Pensioenfondsen

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

In-Audit en Triple A – Risk Finance organiseren een seminar op 1 november van 10.00 tot 12.00. Op dit seminar gaan wij in op een van dé grote uitdagingen van pensioenfondsen voor de komende jaren: hoe waarborgen we de juistheid en volledigheid van de in te varen pensioenaanspraken?

Met de uitvoering van de ‘Wet toekomst pensioenen’ gaat de pensioensector een belangrijke nieuwe fase in. Hoe waarborgen we de juistheid en volledigheid van de in te varen pensioenaanspraken?
De transitie van het oude naar het nieuwe stelsel zal een majeure operatie worden en betekent dat eventuele tekortkomingen uit het verleden ná de transitie en het invaren in de nieuwe regelingen ook moeilijk meer te herstellen zijn. Het vaststellen van de datakwaliteit als onderdeel van de vraag: “Zijn we er echt klaar voor?” wordt het komend jaar daarom belangrijker dan ooit.

Risico-gedreven onderzoeken hebben in de afgelopen jaren laten zien dat het voeren van een adequate pensioenadministratie géén vanzelfsprekendheid is. Waar we in het verleden tijd hadden om dit te corrigeren, zet de implementatie van de Wet Toekomst Pensioen dit onder druk. Er is één “big-bang-moment” waarin de oude administratie wordt gesloten, aanspraken omgezet worden in kapitalen en het vermogen van het fonds verdeeld wordt. Voor een goede start van het nieuwe systeem is het dus van belang nú zeker te stellen dat de geadministreerde pensioenen juist en volledig zijn. Maar hoe zorgen we daarvoor?

 

Programma

09:45 uur Ontvangst en inloop
10:00 uur Start van de bijeenkomst (Ronald van de Langenberg)
10:30 uur Presentatie Triple A (Frank van Houdt en Erik Jan de Vries)
11:30 uur Interactieve sessie (Ronald van de Langenberg)
12:00 uur Afronding

Aanmelden
Evenement informatie
Sprekers: Frank van Houdt en Erik Jan de Vries en Ronald van den Langenberg
Wanneer 01 november 2022 09:45 - 12:00
Waar
Antoon van Hooffplein 1, Arnhem, Gelderland, 6816 SH
Bekijk op kaart
Voor wie Het seminar is bedoeld voor bestuurders in de pensioensector, variëren van bestuurders van bedrijfstak en ondernemingspensioenfondsen, sleutelfunctionarissen en specialisten uit de uitvoeringsorganisaties. In de ruimte kunnen we tot 40 deelnemers ontvangen.
PE punten 2
Kosten Gratis
Aanmelden Zie hieronder

Aanmelding Seminar Datakwaliteit voor Pensioenfondsen

  • We stellen het erg op prijs als u aanwezig bent bij dit seminar. Wilt u laten weten of u erbij bent?

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.