Evenementen OR Wetgeving en Actualiteitendag van OR Net

OR Wetgeving en Actualiteitendag van OR Net

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden

Schrijf je ook in voor deze workshops van OR Net, met als thema:

Actuele wetswijzigingen voor OR: in één dag helemaal bij

De inkt van de WWZ is nog nauwelijks droog en de volgende wetswijziging staat alweer klaar. Als gevolg van de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is het arbeidsrecht per 1 januari 2020 wederom aangepast, met alle gevolgen voor de praktijk.

De wijzigingen zijn niet alleen op het ontslagrecht van toepassing, maar ook op bijvoorbeeld de inzet van oproepkrachten, payrolling en premiedifferentiatie. Zaken waar jij als OR-lid uiteraard meer van wilt weten. In één dag is je kennis van deze belangrijke zaken weer helemaal up-to-date!

 

Jaap Harmsen van Triple A – Pensioen Perspectief zal je in de derde en laatste workshop helemaal bijpraten over wat jij als OR lid kunt doen om jouw collega’s van een rustige oude dag te kunnen laten genieten.

Jaap Harmsen

Jaap Harmsen CPC is directeur/senior consultant bij Triple A – Pensioen Perspectief. Jaap heeft Pensioenrecht gestudeerd aan de VU en heeft een zeer ruime ervaring in de pensioenbranche. Hij adviseert o.a. ondernemingsraden bij wijzigingen van pensioenregelingen. Daarnaast treedt Jaap veelvuldig op als spreker op congressen en als leider van workshops. Ten slotte schrijft Jaap regelmatig over het onderwerp “pensioen” in (OR)vakbladen.

Die ruime ervaring betekent dat Jaap niet alleen spreekt vanuit de theorie maar ook vanuit de praktijk. Met leuke en leerzame anekdotes weet Jaap de workshops altijd weer tot een leuke en interactieve happening te maken. Of het nu een grote of een kleine groep is, bijna altijd gaat iedereen naar huis met nieuwe inzichten: ik wist niet dat pensioen zo interessant én zo leuk was.

Programma

09:00 – 09:30

Ontvangst met koffie en thee

 

09:30 – 12:00

Workshop 1. Arbeidsrecht vanuit or perspectief

Trainers: Yvette Dissel & Carola Meyer-de Swaan

Raak op de hoogte van alle gevolgen van de invoering van WAB op het arbeidsrecht die je als OR-lid écht moet weten.

Met de WWZ is het ontslagrecht een paar jaar geleden drastisch veranderd. De inkt van de WWZ is nog nauwelijks droog en de volgende wetswijziging staat alweer klaar. Als gevolg van de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) zal het arbeidsrecht per 1 januari 2020 wederom aangepast worden, met alle gevolgen voor de praktijk.

De wijzigingen zijn niet alleen op het ontslagrecht van toepassing, maar ook op bijvoorbeeld de inzet van oproepkrachten, payrolling en premiedifferentiatie. Zaken waar jij als OR-lid uiteraard meer van wilt weten.

12:00 – 12:45

lunch

12:45 – 15:15

Workshop 2. Recente arbo-ontwikkelingen
Trainer: Koen Langenhuysen

De must-knows binnen recente aanpassingen in de arboregelgeving op een rij. Plus praktische handvatten voor het verbeteren van jouw arbobeleid

Deze interactieve workshop geeft een overzicht van diverse recente aanpassingen in de arboregelgeving. Daarnaast ontvang je praktische tips over verbetering van het arbobeleid in jouw bedrijf of instelling.

15:15 – 15:30

Pauze

15:30 – 17:00

Workshop 3. Pensioenen
Trainer: Jaap Harmsen

Grip als OR-lid op pensioen? Doe je zo!

Pensioen is een hot item. Steeds veranderen de regels. Ook in 2020 krijg je daar als or mee te maken. Met deze workshop houdt de ondernemingsraad grip op het pensioen.

 

Aanmelden
Evenement informatie
Spreker: Jaap Harmsen
Wanneer 26 maart 2020 09:00 - 17:00
Waar
Daltonlaan 100 , Utrecht, 3584 BJ
Bekijk op kaart
Voor wie OR
Door wie OR Net
Kosten €395
Aanmelden Zie hieronder

Klik op de banner om u voor deze workshop in te schrijven

Aanmelden

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.