Evenementen De beheersing van klimaatrisico’s in de praktijk

De beheersing van klimaatrisico’s in de praktijk

Let op: dit evenement heeft reeds plaatsgevonden
Download slides en/of verslag
Ridzert van der Zee
Slides

De urgentie om klimaatverandering tegen te gaan is kraakhelder, maar wat is de impact op de Nederlandse financiële sector eigenlijk? Hoe bepaalt u hoe kwetsbaar u bent en nog belangrijker: hoe zorgt u dat u op verantwoorde wijze inspeelt op de klimaatdoelen? In Pakhuis de Zwijger komen verschillende experts bijeen om de impact van de klimaatrisico´s te duiden en praktisch te vertalen naar Nederlandse (institutionele) beleggingsportefeuilles.

In vier stappen gaan we van de stand van zaken naar oplossing: welke relevante klimaatrisico’s gelden er voor de Nederlandse financiële sector, wat is de impact, hoe vertaal je dit naar het financiële risico waar uw beleggingsportefeuille aan bloot gesteld is en tot slot: wat zijn veel voorkomende valkuilen en best practices bij de implementatie van beleggingsoplossingen?

Programma

13:00 uur Ontvangst

Henk-Jan Reinders
Economist, Strategy Department

DNB

De impact van klimaatrisico’s op de Nederlandse financiële sector is veelzijdig en steeds nadrukkelijker aanwezig. In het onderzoeksrapport ‘De Nederlandse financiële sector veilig achter de dijken?’ heeft DNB daarom de relevante risico’s en implicaties verkend voor toezichthouders, marktpartijen en beleidsmakers. Naar aanleiding van de resultaten zullen klimaatrisico´s verder in haar toezichtaanpak worden verankerd en wordt ingezet op implementatie en verdere ontwikkeling van klimaat stresstesten.

DNB presenteert haar bevindingen en licht haar aanpak toe.

Martijn Overgaag
Directeur

Giel Linthorst
Associate Directeur

ECOFYS, A Navigant Company

Welke trends zijn er in analyseren en rapporteren?

Martijn Overgaag, Directeur, en Giel Linthorst, Associate Directeur, leggen u uit welke trends er zijn op het gebied van het analyseren en rapporteren over klimaatrisico’s aan de hand van nieuwe initiatieven, zoals FSB-TCFD, Climate Action 100+, UNEP FI, DNB Platform Duurzame Financiering etc.Wat zijn leidende klimaatscenario’s en wat vertellen die ons? Hoe bepaalt u de impact daarvan op uw beleggingsportefeuille?

Ridzert van der Zee
Managing Consultant

Triple A – Risk Finance

Wat zijn de financiële klimaatrisico’s van uw beleggingsportefeuille?

Aan welke CO2 gerelateerde financiële risico’s staat uw beleggingsportefeuille bloot? Ridzert van der Zee, managing consultant, bespreekt de dominante factoren bij het bepalen van de financiële impact van de energietransitie op verschillende beleggingscategorieën, een carbon heatmap voor een aandelenportefeuille en het integreren van klimaatrisico’s in de beleggingscyclus.

Fons Lute
Client Portfolio Manager

Russell Investments

Valkuilen en Voorbeelden van (klimaat)beleggingsoplossingen

Fons Lute, Client Portfolio Manager, licht toe welke initiatieven er zijn op het gebied van decarbonisation, voor welke valkuilen u zich kunt behoeden en past de decarbonisation 2.0 methode toe aan de hand van drie praktijkvoorbeelden: passief, actief en een multi-factor strategie.

17:00 uur Afsluiting & Borrel

Aanmelden
Evenement informatie
Spreker: Ridzert van der Zee
Wanneer 06 maart 2018 13:00 - 17:00
Waar
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Bekijk op kaart
Voor wie financiële dienstverleners
Kosten Gratis
Aanmelden Zie hieronder

De inschrijving voor dit evenement is gesloten.

Aanmelden

© 2024 AAA Riskfinance. Alle rechten voorbehouden.