About us Our team Willem Jongen

Willem Jongen

Senior Consultant
  • Studeerde Economics and Operational Research (Bachelor) en Quantitative Finance and Actuarial Science (Master);
  • Deed in het kader van zijn studie werkervaring op bij onder meer EY en PGGM;
  • Was actief in uiteenlopende commissies, bestuur en gaf les. Beschouwde dit als een unieke kans om zijn verbale en communicatieve vaardigheden verder te ontwikkelen;
  • Is sinds september 2016 werkzaam bij Triple A, waar hij zich onderscheidt in het life insurance team met ervaring op het gebied van IBNR analyse, WIA pricing en Reporting;
  • Volgde het EMAS-programma (Executive Master of Actuaris Science), dé opleiding voor een rol als Actuaris AG.

Gek van getallen
Al op jonge leeftijd was ik gek van getallen en berekeningen. Tijdens mijn studie merkte ik dat ik een zwak heb voor de actuariële vakken. Bovendien ga ik graag nieuwe uitdagingen aan. Eén plus één is twee, dus ik móest wel gaan werken in de actuariële consultancy. Hier doe ik dingen die me echt boeien. Als ik merk dat ik klanten en collega’s kan helpen met mijn kennis en inzet, is mijn dag geslaagd.

Vertrouwen
Mijn werk is zo veelzijdig, dat ik voortdurend nieuwe ervaringen kan opdoen. De werkcultuur bij Triple A is dynamisch, met veel jonge, zeer gedreven collega’s. Ik krijg het vertrouwen en de vrijheid om te doen waar ik goed in ben en plezier in heb.

Analyseren
Bij iedere nieuwe uitdaging analyseer ik eerst de probleemstelling. Luisteren naar en goed afstemmen met alle betrokkenen vind ik erg belangrijk. Zo kun je in een vroeg stadium bepalen wat ieders verwachtingen zijn en heldere resultaatafspraken maken. Mijn werk is pas goed als alle partijen tevreden zijn en de gestelde doelen aan het einde van het project gehaald zijn.

Guilty pleasure
Buiten mijn werk maak ik zoveel mogelijk tijd vrij voor mijn hobby’s, vrienden en familie. Ook dat bepaalt wie je als mens bent en geeft je energie om je werk nog beter te doen. Ik mag graag sporten, vooral zwemmen, houd van lekker eten en koken en speel graag ouderwetse bord- en kaartspelletjes. Én ik heb een echte guilty pleasure: ieder jaar zit ik aan de buis gekluisterd als het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden.

Call me back

© 2024 AAA Riskfinance. All rights reserved.