Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x

Data Analytics

Data Analytics, Big Data, Business Intelligence, Data Science... Allemaal buzz-woorden die illustreren wat algoritmes met data kunnen doen. En die minder 'hip' zijn dan meestal wordt gedacht. Data Analytics en Data Science zijn al jaren verankerd in de dienstverlening van Triple A - Risk Finance. Met dusdanige resultaten dat we Data Analytics hier graag een eigen podium geven.

Uw blik op de toekomst

Dat de geschiedenis zich herhaalt, is misschien niet altijd waar, maar op hoofdlijnen valt er altijd iets te leren van het verleden. Dat is precies wat er gebeurt met Data Science. Door te analyseren hoe specifieke klantsegmenten zich gedragen, kunnen we de kans op bepaalde gebeurtenissen in de toekomst berekenen. Dit staat bekend als predictive modelling. Hiermee is het mogelijk verschillende oplossingen te realiseren die helpen gerichter bepaalde klantgroepen te benaderen of bijvoorbeeld fraude op te sporen.

Onze visie

Wij benaderen Data Analytics vanuit het inzicht en het resultaat. Anders dan gebruikelijk ontwikkelen we geen inzichten aan de hand van de gegeven data, maar starten we vanuit het gewenste inzicht en verzamelen we op basis daarvan de benodigde gegevens, bijvoorbeeld uit externe bronnen. Op basis hiervan toetsen we het inzicht en zorgen we ervoor dat de resultaten praktisch toepasbaar zijn voor de business en niet ergens op de plank komen te liggen. Kortom, we gaan gericht op zoek naar functionele data die concrete resultaten opleveren.

Triple A - Risk Finance kent risicomanagement en de actuariële wereld door en door. Van pricing tot verslaglegging. Deze kennis en inzichten kunnen we uitstekend toepassen op Data Analytics, zodat we tot nuttige oplossingen komen voor verzekeraars, pensioenfondsen en banken.